Zupa ze szpinaku z gałką muszkatołową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • liście szpinaku

    1 kg
  • śmietana 30%

    1 szt
  • serek topiony śmietankowy duży

    1 szt
  • włoszczyzna

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak bardzo dokładnie płuczemy zmieniając kilkakrotnie wodę. Włoszczyznę czyścimy i wkladamy do garnka żeby zrobił się bulion warzywny. Dodajemy szpinak. Ja dorzuciłam kilka malutkich młodych ziemniaków. Wszystko gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości. Dorzucamy serek, dużą ilość pieprzu i gałki muszkatołowej. Wszystko miksujemy blenderem. Zabielamy śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zdzisław 25.06.2014 09:57
lubię takie smaki w zupie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat