Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych pomidorów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 kg
żeberka 0.5 kg
por 1 szt
marchewka 3 szt
pietruszka korzeń 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 6 ziarenek
pieprz wg uznania
żeberka wędzone 2 szt
sól
przecier pomidorowy
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych pomidorów

Kroki postępowania

1
Pomidory myjemy, kroimy na 4 i odcinamy twarde końcówki. Robimy przecier z pomidorów używając maszynkę do mielenia. Następnie w małym garnuszku trochę odparowywujemy nasz przecier (około 20 minut)
Krok 1 - Zupa ze świeżych pomidorów foto
2
W dużym garnku zalewamy nasze żeberka. Po 15 minutach dodajemy warzywa i wszystkie przyprawy. Gotujemy pod przykryciem do pół miękkości.
Krok 2 - Zupa ze świeżych pomidorów foto
3
Dodajemy przecier do zupy i gotujemy bez przykrycia do miękkości.
Krok 3 - Zupa ze świeżych pomidorów foto
4
Podajemy z ryżem lub z makaronem jak kto woli. Ja podałam z ryżem i grzanką serową.
Krok 4 - Zupa ze świeżych pomidorów foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 10.09.2012 12:34
zupa pyszna z takich pomidorków...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak