Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych grzybów z makaronem

2.0
(3)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Zupa ze świeżych grzybów z makaronem - pyszna i łatwa w przygotowaniu zupa :)

Składniki:

Składniki na zupę:

grzyby świeże 500 g
bulion warzywny 2 litry
cebula 1 sztuka
śmietana 18% 200 ml
masło 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 pęczek
makaron kokardki 200 g

Porada

Makaron kokardki można zastąpić innym dowolnym rodzajem makaronu. Do zupy możemy dodać serek topiony np. ziołowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych grzybów z makaronem

1. Grzyby oczyszczamy, płuczemy i kroimy na plasterki.
2. W garnku podsmażamy na maśle obraną i drobno pokrojoną cebulę, dodajemy grzyby i dusimy około 20-30 minut.
3. Wlewamy gorący bulion, gotujemy jeszcze około 10 minut.
4. Śmietanę rozprowadzamy kilkoma łyżkami gorącego wywaru i dodajemy do zupy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
6. Zupę podajemy z makaronem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak