Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchewka
1 szt -
pietruszka
1 szt -
cebula
1 szt
Sposób przygotowania
2. Gdy serki się rozpuszczą i zupa uzyska odpowiednią konsystencją, należy ją doprawić wedle uznania. Ja lubię ją w wersji dosyć pikantnej, więc mocno pieprzę i dodaję jeszcze chili. Następnie należy wrzucić do niej pokrojone ziemniaki albo makaron. Opcjonalnie można podawać z grzankami.
3. Uwaga! Można używać dowolnych serków topionych, także smakowych. I wcale nie muszą to być drogie serki. Tak samo dobrze wychodzi z tych hipermarketowych najtańszych ;) I jeszcze jedno, jeżeli używa się kostek rosołowych, zupy nie należy solić!
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)