Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z żółtym serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 2 szklanki
bulion warzywny 2 szklanki
kiełbasa wędzona 50 dag
ser żółty 50 dag
cebula 1 szt.
papryka czerwona 1/2 szt.
kukurydza w puszce 1 szt.
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z żółtym serem

Kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę i paprykę w kostkę. Wędlinę i warzywa podsmażamy na patelni do czasu aż warzywa zmiękną. Mleko i bulion wlewamy do garnka. Zagotowujemy. Dodajemy starty na tarce żółty ser. Czekamy aż ser się rozpuści. Dodajemy podsmażoną kiełbasę, warzywa i kukurydzę. Gotujemy około 10 min. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 08.09.2016 12:33
ciekawa zupka
Habibi 07.09.2016 10:01
uwielbiam takie zupki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak