Zupa z zielonej fasolki z dodatkiem kaszy gryczanej:)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    200 gram
  • mrożona fasolka szparagowa

    300 gram
  • pieczarki

    150 gram
  • kasza gryczana

    0,5 szklanki
  • marchew

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    1 mały kubeczek
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    0,5 łyzeczki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1\3 łyżeczki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa z zielonej fasolki z dodatkiem kaszy gryczanej:) foto
Robimy wywar na mięsie z indyka - gotujemy go 40 minut.
Krok 2 - Zupa z zielonej fasolki z dodatkiem kaszy gryczanej:) foto
po tym czasie do wywaru dodajemy mrożona fasolkę oraz ...
Krok 3 - Zupa z zielonej fasolki z dodatkiem kaszy gryczanej:) foto
dodajemy odmierzoną porcję kaszy gryczanej. Razem gotujemy 15 minut.
Krok 4 - Zupa z zielonej fasolki z dodatkiem kaszy gryczanej:) foto
Pieczarki kroimy w plastry, marchew ścieramy na tarce . Dodajemy do reszty składników i gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 5 - Zupa z zielonej fasolki z dodatkiem kaszy gryczanej:) foto
W trakcie gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz, kucharka. Mieszamy składniki.
Krok 6 - Zupa z zielonej fasolki z dodatkiem kaszy gryczanej:) foto
Na samym końcu wlewamy jogurt naturalny - zagotowujemy zupę i serwuje . Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 19.03.2015 08:14
takie smaczne jedzonko można zjeść
olkaaa 19.03.2015 07:34
jeszcze takiej nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat