Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zajączkiem.

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
włoszczyzna 1 szklanka
groszek zielony 1 szklanka
udziec z indyka 20 dag
chleb tostowy 2 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zajączkiem.

Ziemniaki i włoszczyznę pokroić na małe kawałki i zalać wodą. Dodać mięso ,posolić i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać groszek razem z zalewą ,jeżeli jest ładna i smaczna .Wyjąć mięso ,resztę zmiksować na krem. Doprawić do smaku.
Z chleba tostowego zrobić zajączki ,a uszka i ogonek z szałwii lub innej zieleniny.
Mięso dodać do zupy lub wykorzystać do innej potrawy.
Na talerze nalać krem groszkowy i na wierzchu ułożyć zajączki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 20.07.2014 13:57
fajna dekoracja
Beata999 09.04.2014 14:51
Świąteczna zupka,zamiast żurku,może być.
Maria 70 07.04.2014 20:01
Taka zupka każdemu zasmakuje.
Gabi44 07.04.2014 19:18
Zabawna zupka nie tylko dla dzieci.U mnie na pewno zagości w czasie Wielkanocy.
Lidzia 07.04.2014 18:01
Oryginalnie podana.
Christopher 07.04.2014 17:41
Lekka zupka z akcentem wielkanocnym dla tych ,którzy stronią od żurku ,a w szczególności dla dzieci.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak