Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zacierkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa wiejska 200 g
kalafior 100 g
dynia 100 g
natka pietruszki
cebula 1/2
groszek zielony 150 g
zacierka 150 g
śmietana 18 proc 1/3 szkl.
woda 1,5 l
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 lyzka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zacierkami

Kielbase kroimy w kostke. Do garnka wlewamy wode, wrzucamy ziele angielskie i liscie laurowe, kielbase. Dodajemy groszek mrozony i kalafiora , gotujemy 10 min. Po tym czasie dodajemy kalafior i cebule , gotujemy dalej , wrzucamy zacierki i gotujemy aż będą miekkie. Doprawiamy smietana , solimy i przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tobi1989 27.02.2017 19:22
Bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak