Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z surimi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1,5 Litra
paluszki surimi 4 Sztuki
jajko 1 Sztuka
sos sojowy 1 Łyżeczka
imbir Szczypta
Papryka ostra mielona Prymat Wg Uznania
koperek Do Przybrania
sezam Do Przybrania
groszek konserwowy 1 Garść

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z surimi

Paluszki surimi kroimy na drobne kawalki. Do gotujacego sie wywaru wrzucamy paluszki, gotujemy az sie rozwarstwia. Przyprawiamy zupe wdg upodoban, dodajemy jajko i mieszany, czekamy az sie zetnie. Do zupy dodajemy groszek lub inne ulubione warzywa, ew mieso. Dekorujemy koperkiem i sezamem. Zupe mozna zagęścić mąką wymieszana z woda

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 23.05.2016 21:24
ciekawa i smaczna
Urszula Świeca 23.05.2016 20:01
Lubię takie zupki.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak