Zupa z soi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soja

    25 dkg
  • wędzona kiełbasa z indyka

    10 dkg
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    250 ml
  • bulion wołowy

    1 kostka
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
  • filet z indyka

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soję wypłukać, zalać letnią wodą, pozostawić na noc. Jeszcze raz przepłukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości. Dodać drobno posiekaną cebulę, kostkę rosołową oraz pokrojone w kostkę: kiełbasę oraz filet. Doprowadzić do wrzenia, wlać koncentrat, przyprawić pieprzem, maggi oraz czosnkiem. Zagotować. Można posypać siekaną zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 14.07.2011 12:00
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat