Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicą i fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 1 sztuka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler naciowy 4 łodygi
ziemniaki 5 sztuk
soczewica konserwowa 0,5 puszki
fasola biała z puszki 0,5 puszki
przecier pomidorowy 250 ml.
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk
przyprawa uniwersalna
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicą i fasolą

Do garnka przekładamy udko z kurczaka, dodajemy obraną cebulę, listek laurowy, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Całość zalewamy 3 litrami zimnej wody, doprawiamy do smaku solą oraz jarzynką, gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Marchewkę i pietruszkę obieramy kroimy w kostkę, ziemniaki obieramy, kroimy w większą kostkę, selera naciowego kroimy w plastry. Z wywaru wyjmuje y mięso i cebulę, dodajemy pokrojone warzywa oraz odsączoną i wypłukaną soczewicę i fasolę. Gotujemy do miękkości warzyw, wlewamy przecier pomidorowy, zagotowujemy. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 28.01.2017 11:17
sycąca zupa
wwwiolka 27.01.2017 21:37
Bardzo fajny przepis.
cukiereczek 27.01.2017 19:27
rozgrzewająca i apetyczna zupa
Beatris 27.01.2017 19:00
Apetyczna zupka :)
Babeczka35 27.01.2017 18:24
Smaczna i syta zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak