Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z serc drobiowych i chilli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serca drobiowe 30 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula 1/2 sztuki
papryka czerwona 1/2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
przyprawy jak na foto
papryczka chili 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z serc drobiowych i chilli

Serduszka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki,zalać wodą i zagotować.
Po 10-15 minutach odlać całość na sitko i dokładnie wypłukać.
Garnek wymyć z szumowin.
Serca ponownie zalać wodą i zagotować.
Gotować na niewielkim ogniu.


Pieczarki obrać,pokroić w plasterki dodać pokrojoną cebulę i podsmażyć na łyżeczce oleju.
Dodać do serduszek.
Gotować razem około 30 minut.


Po tym czasie dodać pokrojoną paprykę i chilli.
Doprawić do smaku solą czosnkową i cebulą suszona marki PRYMAT.


Na koniec dodać natkę pietruszki.
Podawać gorące doprawiając na talerzu pieprzem kolorowym świeżo zmielonym PRYMAT.




SMACZNEGO ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak