Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z sera

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
oscypek 0,5 kg
żółtko jajek 1 sztuka
woda 2 l
kostka warzywna 1 sztuka
sól
pieprz
pietruszka 2 sztuki
szczypiorek
chleb 6 kromek
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z sera

Przygotować garnek.Do garnka wlać wodę i wrzucić kostkę warzywną, rozpuścić i zagotować. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebule. Zeszkloną cebulę przelać do gotującego się wywaru. Na tej samej patelni zasmażyć chleb razowy pokrojony w kosteczkę i przełożyć na spód talerzy. Odstawić. Do gotującej się zupy wlać żółtko i wymieszać tak aby się nie ścięło. Ser starkować na tarce. Pietruszkę i szczypior pokroić w kosteczkę i wsypać na wierzch zupy. Wymieszać i przelać do talerzy z grzankami. Na wierzch posypać starkowanym oscypkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak