Zupa z selerem naciowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler naciowy

    4 gałązki
  • seler korzeniowy

    1/3 sztuki
  • marchew

    2 sztuki
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • papryka zielona

    1/2 sztuka
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    2 ziarna
  • bulion drobiowy

    1 litr
  • masło klarowane

    1 do smaku
  • natka pietruszki

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa z selerem naciowym foto

Ziemniaki, marchew, seler obieram.
Krok 2 - Zupa z selerem naciowym foto
Ziemniaki kroję w kostkę, marchew na talarki,
Krok 3 - Zupa z selerem naciowym foto
a seler korzeń ścieram na race jarzynowej.
Krok 4 - Zupa z selerem naciowym foto
Paprykę kroję w paski, seler naciowy kroję na małe kawałki.
Krok 5 - Zupa z selerem naciowym foto
W garnku przesmażam chwilę na maśle klarownym ziemniaki, marchew i paprykę. Warzywa zalewam bulionem, dodaję liście laurowe, ziele angielskie i seler naciowy.
Krok 6 - Zupa z selerem naciowym foto
Zupę gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. Doprawiam solą, pieprzem, podaję z natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 07.03.2017 20:40
Jak widac na pewno pyszna
Bernadeta1 01.03.2017 09:50
pyszności na talerzu
w mojej kuchni 01.03.2017 09:19
smaczna zupa
Łukasz15 28.02.2017 23:18
Świetna zupa
halina17 28.02.2017 22:30
Dobra zupa z selerem naciowym.
Iwusia 28.02.2017 22:01
smacznie się prezentuje ta zupka
Renata9 28.02.2017 21:46
Bardzo kolorowa i smaczna zupka
bertpvd 28.02.2017 21:10
Pyszna zupka
agnieszka214 28.02.2017 20:50
Smaczna zupka
ewelinapac 28.02.2017 20:31
smaczna i zdrowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat