Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z selera naciowego i cukinii

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1/2 kg
cukinia 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
cebula 1 sztuka
serek topiony 100 g
masło klarowane 2 łyżki
bulion warzywny 1,5 litra
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
boczek parzony kilka plastrów

Porada

Wszelkiego rodzaju zupy uwielbiam! szczególnie te, gdzie jest mało składników, ta pachnie selerem, jest kremowa i bardzo smaczna!

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z selera naciowego i cukinii

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę, tak samo cukinię, cebulę i seler naciowy.
Krok 1 - Zupa z selera naciowego i cukinii foto
2
W garnku rozgrzewamy masło, dodajemy warzywa, chwilę przesmażamy pod przykryciem mieszając od czasu do czasu,
Krok 2 - Zupa z selera naciowego i cukinii foto
3
zalewamy gorącym bulionem, gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą , gałką i pieprzem. Pod koniec gotowania dodajemy serek topiony, gotujemy 5 minut,
Krok 3 - Zupa z selera naciowego i cukinii foto
4
po czym zupę miksujemy na gładki krem.
Plastry boczku kroimy na kawałki, obsmażamy z każdej strony na suchej patelni. Zupę rozlewamy podajemy z boczkowymi chipsami.
Smacznego!
Krok 4 - Zupa z selera naciowego i cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 18.04.2017 15:11
zjadłabym....
Malinka 18.04.2017 13:48
Bardzo taką lubię ;)
Bożena Matuszczyk 18.04.2017 13:19
Smakowita zupka.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak