Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pulpy z marchewki i curry

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pulpa z marchewki 2 szklanka
cebula biała 1 sztuka
różowy pieprz
rodzynki 1 łyżeczka
olej do smażenia 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pulpy z marchewki i curry

Ta zupę zrobiłam, gdyż szkoda mi było pulpy, która mi pozostała po wyciśnięciu soku.

Rozgrzej olej, wsyp przyprawę curry. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Podsmaż lekko, Dodaj pulpę z marchewki. Mieszaj. Zalej 1,5 wrzątku. Dadaj sól do smaku. Niech całość gotuje się ok 20 minut. Pod koniec gotowania dodaj rodzynki. Jeśli chcesz, aby zupa miała konsystencje kremu, zmiksuj - ale przed dodaniem rodzynek. Dadaj jeszcze curry jeśli trzeba. Wylewaj na talerze i posyp różowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 09.09.2013 21:13
wygląda b. smacznie
marzencia2007 04.09.2013 10:44
na pewno pyszna
Lampencjo 28.05.2013 15:53
świetna zupka
Adamorek 28.05.2013 13:59
pulpa no ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak