Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z prawdziwków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

bulion mięsny 1,5 litra,
grzyby leśne 600 g, prawdziwki
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
śmietana 30% 200 ml,

dodatkowo;

purée ziemniaczane według potrzeby,

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z prawdziwków

Prawdziwki dokładnie oczyścić opłukać i osuszyć, następnie pokroić w plastry dodać do zeszklonej podsmażonej na tłuszczu cebuli.

Smażyć do miekkości grzybków, lekko posolić.

Podsmażone grzyby dodać do ugotowanego wcześniej rosołu mięsnego i gotując jeszcze około 30 - 40 minut doprawić do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą, a na samym końcu zabielić śmietaną 30 %.

Gotować jeszcze chwile do zgęstnienia zupy mieszając.

Ziemniaki obrać , opłukać i ugotować.

Następnie odcedzić.

Do ugotowanych ziemniaków dodać masło i odrobine mleka a następnie ugnieść tłuczkiem.

Na talerz nałożyć ugniecione ziemniaczki, zalać zupą z prawdziwków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:36
Dobra sezonowa zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak