Zupa z porów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pory

    3-4 szt
  • pietruszka

    1 pęczek
  • ryż

    1/4 szklanki
  • cebula

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • masło

  • bulion warzywny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło rozpuścić w garnku, wrzucić pokrojoną cebulę i pokrojonego pora, smażyć ok. 3-5 min. Dodac posiekaną pietruszkę i ziemniaki w talarki, próżyć całość następne 5 minut. Dodać ryż, zamieszać i poczekać aż się zeszkli ok. 1-2 minut, wlać ok. 1-1,5 litra bulionu - może być z kostki, gotować aż ryż będzie miękki. Można posypać żółtym serem przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edyta44 29.03.2012 12:16
fajna
babcia 29.03.2012 09:23
ciekawa...
Margo1 02.01.2012 10:03
nie jadłam
KasiaK90 19.12.2011 09:29
smaczna
KasiaK90 19.12.2011 09:29
smaczna
gosia47-47 25.11.2011 08:11
pyszna
owocówka 21.11.2011 07:35
dobra
agnieszka137 20.11.2011 22:41
też mam na nią ochotę:)
kriso 20.11.2011 19:55
apetyczna
Agnieszka98 20.11.2011 13:16
wygląda fajnie, bardzo lubię dania z pora chętnie spróbuję tej zupy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat