Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z pomidorków koktajlowych na indyku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka
50 g
pomidorki koktajlowe
1 szklanka
marchew
1
ryż
1 łyżka
sól do smaku
Sklep Prymat
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pomidorków koktajlowych na indyku

Mięso z indyka umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i lekko posolić. Marchewkę obrać i dodać do gotującej się zupy. Gdy mięso już lekko zmięknie dodać ryż i gotować do momentu aż wszystko będzie miękkie. Mięso i marchewkę wyłowić. Marchewkę rozgnieść widelcem, a mięso drobno pokroić. Wrzucić z powrotem do wywaru.
Pomidorki ugotować. Przetrzeć przez sito. Przetarte pomidorki dodać do zupy. Wszystko razem zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak