Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pieczonych pomidorów

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
marchewki 2 szt
ryż 100 g
bulion warzywny 1 l
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pieczonych pomidorów

Pomidory myjemy, układamy w naczyniu żaroodpornym, zapiekamy 40 min w temperaturze 220°C. Sok z pieczenia przelewamy do miseczki (będzie nam potrzebny). Pomidory studzimy.
Bulion gotujemy razem z pokrojonymi na talarki, marchewkami (na półtwardo) i sokiem z pieczenia pomidorów, następnie dodajemy ryż (gotujemy do jego miękkości, cały czas mieszając).
Ostudzone pomidory obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem, dodajemy pomidory i smażymy razem jeszcze 5 min. Studzimy, miksujemy na gładko, dodajemy do bulionu. Całość zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 01.09.2015 18:49
Pyszna zupka.:)
Madzai 01.09.2015 10:17
Lubię takie zupki
Jolie 01.09.2015 09:53
świetny pomysł, brzmi bardzo apetycznie
Futka 01.09.2015 09:48
Bajeczna i niezwykle smakowita zupka :)
patryska76 01.09.2015 09:26
pyszna zupa!
IZABELA29 01.09.2015 08:09
aromatyczna i pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak