zupa z pieczarek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupa grzybowa

    1 paczka
  • pieczarki

    25 dag
  • masło roślinne

    1 łyżka
  • śmietana

    4 łyżki
  • mąka

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wypłukać pieczarki, obrać, pokroić. Rozpuścić tłuszcz na patelni podsmażyć pieczarki, oprószyć mąką. Rozrobić w zimnej wodzie zupę z paczki według przepisu na opakowaniu. Gotować- dodać smażone pieczarki, siekany koperek, przyprawy, podprawić śmietaną chwilę pogotować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 02.04.2011 23:50
uwielbiam pieczarkową

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat