Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pęczakiem i cukinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 szkl
ziemniaki 4 szt
pęczak 4 łyżki
marchewka 1 szt
cukinia 1/2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
fasolka szparagowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pęczakiem i cukinią

Pęczak przepłukać i wrzucić do gotujacego się na wolnym ogniu bulionu. Ziemniaki i marchewkę obrać i pokroić. Po 15 min dodac do zupy. Po kolejnych 15 min dodać pokrojoną fasolkę i cukinię. Gotować ok 5-10 min. Doprawić do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 05.04.2013 10:42
pyszne polecam
Boska_Agatka 05.04.2013 10:40
palce lizać smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak