zupa z młodych lisci pokrzywy z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości

    500 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • Liście pokrzywy

    100 g
  • ryż

    10 g
  • cebula

    20 g
  • śmietana

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • sól

  • papryka mielona

  • kwasek cytrynowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na wywarze z kości, młode liście pokrzywy dokładnie czyścić i pokroić. Cebulę obrać i drobno posiekać, udusić na tłuszczu, dodać pokrzywę i poddusić. Następnie połączyć z wywarem, zagotować, dodać śmietany i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maciek7 17.08.2011 11:53
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat