zupa z młodych liści pokrzywy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości

    500 g
  • włoszczyzna

    50 g
  • marchew

    50 g
  • Liście pokrzywy

    100 g
  • ziemniaki

    5 sztuk
  • cebula

    20 g
  • śmietana

    50 g
  • tłuszcz

    10 g
  • sól

  • papryka mielona

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, ugotować na wywarze z kości, młode liście pokrzywy dokładnie czyścić i pokroić. Cebulę obrać i drobno posiekać, udusić na tłuszczu, dodać pokrzywę i poddusić. Następnie połączyć z wywarem, zagotować, dodać śmietany i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
noculos 14.07.2012 23:21
warto spróbowac
noculos 14.07.2012 23:21
warto spróbowac
noculos 14.07.2012 23:21
warto spróbowac
maciek7 16.07.2011 21:01
zdrowe i dobre
teresa18 05.05.2011 20:45
będąc na spacerze widziałam takie młode apetyczne pokrzywy, może się odważę! jedna z moich znajomych jada je z białym serem i nie tylko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat