Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej fasoli na żeberkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 40 dag
włoszczyzna 1 pęczek
żeberka wieprzowe 25 dag/ wędzone
makaron 1 opakowanie/drobny
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej fasoli na żeberkach

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Makaron ugotować, odcedzić i odstawić.
Krok 1 - Zupa z młodej fasoli na żeberkach foto
2
Fasolę namoczyć przez godzinę, a w międzyczasie ugotować żeberka z włoszczyzną i przyprawami.
Krok 2 - Zupa z młodej fasoli na żeberkach foto
3
Następnie fasolę ugotować w tej samej wodzie co się moczyła, połączyć z wywarem na żeberkach i z makaronem. Zaciągnąć mąką rozmieszaną w odrobinie zupy i w razie potrzeby doprawić, możemy również doprawić śmietaną.
Krok 3 - Zupa z młodej fasoli na żeberkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.09.2014 12:46
uwielbiam takie syte zupy :-)
Zdzisław 04.09.2014 17:54
jaki dobry obiad podano
nogawkuchni 04.09.2014 17:24
Bardzo smaczna,apetyczna i sycąca zupka,chętnie bym takiej zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak