Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młoda kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 300-400 gram
kapusta biała 1/2 główki młodej
marchewka 2 duże
por 1/2 mniejszego
sól
kostka rosołowa 2 sztuki
przyprawa uniwersalna Kucharek
serek topiony 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młoda kapustą

Kroki postępowania

1
Kości wieprzowe zalewamy wodą, dodajemy sól, kostki rosołowe oraz przyprawę do dań Kucharek. Gotujemy do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie.
Krok 1 - Zupa z młoda kapustą foto
2
W tym czasie kapustę szatkujemy, marchewki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, a por drobno siekamy.
Krok 2 - Zupa z młoda kapustą foto
3
Wyciągamy kości i obieramy z mięsa. Szklankę wywaru odlewamy do małego garnuszka. Do pozostałego wywaru dodajemy warzywa, gotujemy, aż będą miękkie.
Krok 3 - Zupa z młoda kapustą foto
4
Po czym do zupy dodajemy mięso.
Krok 4 - Zupa z młoda kapustą foto
5
W małym garnuszku z wywarem rozpuszczamy serek topiony, po czym wlewamy do zupy. Doprowadzamy do wrzenia. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Krok 5 - Zupa z młoda kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mira85 19.06.2014 14:34
uwielbiam taką zupę
fotoviderek 19.06.2014 09:23
Świetna zupa :)
misia53 18.06.2014 23:58
Bardzo lubię taką zupkę , czasem dodaję jeszcze koncentratu
Patriszja
Patriszja 18.06.2014 20:27
z młodej kapusty to wszystko mi smkuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak