Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z mięsem i ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 30 dkg
marchewka
pietruszka
kostka rosołowa
ziemniaki 4 szt
natka pietruszki
olej
woda 1 litr
przecier pomidorowy 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z mięsem i ziemniakami

Umyte mięso kroimy na małe kawałki. Delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dolewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy ok. 30 min. Jarzyny obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Wszystko dodajemy do gotującego się wywaru i gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 07.09.2013 12:11
smakowita ta zupka
IZABELA29 30.01.2013 10:17
smaczna
Anna138 24.09.2012 22:24
pyszna
Agnieszka91 08.08.2012 12:49
super zupka, napewno wypróbuję
Wafelek2601 08.08.2012 08:07
Świetna
dwa pokoje z kuchnią 08.08.2012 07:20
taka prawie gulaszowa- do tej wersji dorzuć paprykę konserwową, sporo papryki sypkiej słodkiej, trochę koncentratu ( ja dodaję jeszcze ogórki z sałatki szwedzkiej)- rewelacyjna zupa !
Zdzisław 07.08.2012 21:54
jestem zupiarz i ta jest smaczna
Aneta41 07.08.2012 21:52
bardzo fajna , sycąca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak