Zupa z marchwi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    1 litr
  • marchew

    40 dkg
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana

    3/4 szkl
  • masło

    1 łyzka
  • mąka

    1 łyzka
  • chrzan świeżo starty

    2 łyżki
  • żółtko jajek

  • natka pietruszki

  • sól

  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 2 łyżki masła rozgrzać na patelni i podsmażyć na nim startą marchewkę, dodać śmietanę. Dusić, aby marchewka była miękka. 1 łyżkę masła roztopić wymieszać z mąką zasmażyć nie rumieniąc. Przygotowaną zasmażkę rozprowadzić rosołem, dodać uduszoną marchew i pogotować jeszcze przez chwilkę. Na koniec dodać starty chrzan, żółtko i posiekaną natkę . Doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 04.04.2013 10:14
ciekawy pomysł na zdrową zupę
mirosława4 03.01.2013 18:20
fajna
annagebalska 20.08.2012 08:53
ciekawy przepis
RenataZ-et 25.06.2012 21:45
świetny pomysł
jeta72 30.05.2012 12:02
smaczna :-)
cooleczka 20.01.2012 11:59
fajna . bo wyrazista przez chrzan
IKrakowianka 03.01.2012 19:27
super pomysł na zupę
kriso 07.12.2011 20:07
super przepis
Wacław 05.12.2011 15:24
zgadzam się,pyszna zupka !
joanna77 21.11.2011 11:46
pycha taka zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat