Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z makaronem i cieciorką
Kroki postępowania
Zalać bulionem ,dodać marchewkę ,pietruszkę , liść laurowy ,ziele angielskie ,posolić .Gotować na wolnym ogniu.
makaron kokardki | 100 g |
ziemniaki | 3 szt |
marchewka | 1 szt |
pietruszka | 1 szt |
cebula | 1/2 szt |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyzeczki |
cieciorka konserwowa | 1/2 puszki |
bulion warzywny | 1,5 litra |
mąka | 1 łyzka |
masło | 1 łyżeczka |
natka pietruszki | 3 łyżki |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1/4 łyzeczki |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/4 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: