Zupa z lubczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    1 litr
  • masło stołowe

    2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    100 ml
  • mąka

    2 łyżki
  • koperek

  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

  • duży seler

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty seler pokroić w cienkie plastry, dusić na rozgrzanym maśle. Następnie wlać bulionu i dusić przez około 30 minut. Doprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i lubczyk. Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zupy. gotować jeszcze przez około 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
LuKaSz4761 08.06.2012 10:12
dziekuje
LuKaSz4761 08.06.2012 10:12
dziekuje
LuKaSz4761 08.06.2012 10:12
dziekuje
LuKaSz4761 08.06.2012 10:12
dziekuje
LuKaSz4761 08.06.2012 10:12
dziekuje
Kaja35 24.04.2012 08:15
super
Kaja35 24.04.2012 08:15
super
Kaja35 24.04.2012 08:14
super
Kaja35 24.04.2012 08:14
super
Kaja35 24.04.2012 08:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat