Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z liści kalafiora

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 duży (same liście)
słonina wędzona 100 g
masło 1 łyżka
chili Prymat 1 szczypta
pieczywo
sól i pieprz

Porada

Zamiast chipsów ze słoniny, można podać chipsy z jarmużu.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z liści kalafiora

Liście kalafiora płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą (1,5 l), dodajemy masło i gotujemy do miękkości. Następnie studzimy i blendujemy.
Podgrzewamy.
Słoninę kroimy na cienkie plasterki i na wolnym ogniu prażymy.
Zupę do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną chili.
Podajemy ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak