Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt.
pietruszka zielona do smaku
seler korzeniowy pół
ziele angielskie do smaku
rozmaryn do smaku
cebula do smaku
śmietana 12% do smaku
kurki 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kurkami

Świeżo zebrane kurki oczyścić i umyć, pociąć na mniejsze kawałki. Do garnka z wodą włożyć kostkę rosołową, pokrojoną marchew, przypieczoną na ogniu cebulę, przyprawy i kurki. Gotować około 40 minut. Pod koniec gotowania zatrzepać śmietaną i posypać zieloną, posiekaną pietruszką. Polecam dodać rozmaryn, w lesie,w którym zbieram kurki rośnie właśnie ta przyprawa i jej zapach pomieszany z zapachem grzybów jest świetny. Zupkę można podać z grubymi kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 06.11.2012 16:14
nigdy nie robiłam zupy z kurek, a po składnikach brzmi apetycznie ;)
agam26 30.08.2012 11:23
czemu biedne, ja mam zasadę, że grzyby gotuję 40 minut
SmacznaPyza 24.08.2012 19:47
biedne kurki... po co je aż tak długo gotować?!
Rafał10 24.08.2012 19:24
PYYYYCHOTA!!!!
parysek10 24.08.2012 13:27
palce lizać
anja3107 24.08.2012 12:18
mniam
halina17 24.08.2012 12:06
Pyszna zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak