Zupa z Kluskami Mięsnymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 szt
  • udka kurczaka

    3 szt
  • ziemniaki

    50 dag
  • mąka

    1 szkalnaka
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • koperek

    1 natka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną włoszczyznę i umyte udka zalej 2 l wody, gotuj 20 min, przypraw solą i pieprzem. Wyjmij mięso i włoszczyznę, posiekaj. Warzywa włóż z powrotem do zupy, dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Ugotuj do miękkości. W blenderze zmiksuj mąkę, żółtka i mleko, wymieszaj łyżką z ubitą na sztywno pianą z białek, mięsem i szczyptą soli. Kładź łyżką małe kluski na osolony wrzątek, gotuj 2 min od wypłynięcia. Wrzuć do zupy. Posyp koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 23.12.2011 13:30
dobra
Barbara55 21.11.2011 14:26
ok.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat