zupa z kaszy manny z gałką muszkatołową Prymat

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    4 łyżki
  • wywar z jarzyn

    2 l
  • śmietana

    2 łyżki
  • jajko

  • sól

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kaszę mannę wsypuję do gotującej się wody, solę, gotuję 30 minut, często mieszając. Do talerzy nakładam trochę śmietany i ubitego jajka, wlewam bardzo gorącą zupę. Dobrze mieszam , dodaję gałkę .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:14
pycha
sznycel 19.08.2012 19:04
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat