Zupa z kaszą peczak na wywarze z porcji rosołowej z kaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

    1 sztuka
  • kasza pęczak

    0.5 szklanki
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • por

    0.5 sztuki
  • smietana 18%

    0,5 szklanki
  • czosnek ząbki

    3 sztuki
  • pieprz

    1 szczypta
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1\3 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 szczypta
  • szpinak świeży

    15 listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa z kaszą peczak na wywarze z porcji rosołowej z kaczki foto
Robimy wywar mięsny na porcji rosołowej z kaczki- gotujemy wywar 40 minut.
Krok 2 - Zupa z kaszą peczak na wywarze z porcji rosołowej z kaczki foto
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Krok 3 - Zupa z kaszą peczak na wywarze z porcji rosołowej z kaczki foto
Pokrojone ziemniaki dodajemy do wywaru.
Krok 4 - Zupa z kaszą peczak na wywarze z porcji rosołowej z kaczki foto
Odmierzamy potrzebną ilość kaszy pęczak i ....
Krok 5 - Zupa z kaszą peczak na wywarze z porcji rosołowej z kaczki foto
..dodajemy kasze do wywaru. Razem z ziemniakami gotujemy około 20 minut.
Krok 6 - Zupa z kaszą peczak na wywarze z porcji rosołowej z kaczki foto
W połowie gotowania dodajemy pokrojonego w plastry pora oraz...
Krok 7 - Zupa z kaszą peczak na wywarze z porcji rosołowej z kaczki foto
pokrojona w słupki marchew. W trakcie gotowania dodajemy także przyprawy: czosnek, pieprz, kucharek paprykę ostrą. Na samym końcu dla osób lubiących zabielone zupy wlewamy śmietanę- zagotowujemy zupę ( ale nie jest to konieczne ) Smacznego;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 21.07.2014 14:43
ciekawa zupka
norweska20 21.07.2014 14:33
zapomniałam dodać że gotową zupę podajemy z kilkoma liśćmi szpinaku świeżego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat