Zupa z kasza jęcznienną i fasolką adzuki

Zupa z kasza jęcznienną i fasolką adzuki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    1 szklanka
  • kasza jęczmienna

    1 szklanka
  • mięso wieprzowe

    500 g
  • kiełbasa

    100 g
  • cebula

    1 szt
  • czosnek ząbki

    2 ząbki
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1/4 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    2-3 szt
  • owoc jałowca

    1 łyżeczka
  • majeranek Prymat

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa z kasza jęcznienną i fasolką adzuki foto
Mięso umyć, pokroić w dosyć dużą kostkę i obgotować. (lub tylko umyć jak kto woli). Kiełbasę również pokroic w kostkę.
Krok 2 - Zupa z kasza jęcznienną i fasolką adzuki foto
Fasolkę adzuki umyć i zalać wodą (najlepiej na noc). Następnego dnia dodac do fasoli pokrojone mieso i kiełbasę, wszystkie przyprawy (poza majerankiem) i zagotować.
Krok 3 - Zupa z kasza jęcznienną i fasolką adzuki foto
Do wrzątku wsypać wypłukaną kaszę i gotowac około 40 minut. Następnie dodać warzywa. Można je pokroić w kostkę. Gdy wszystkie składniki bedą już miekkie doprawić majerankiem (ewentualnie soląi pieprzem).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

04.05.2015 11:45
Ciekawe i dobre połączenie smaków.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat