Zupa z kaszą jęczmienną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    75 gram
  • woda

  • mleko

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    2 łyżki
  • śmietana

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę jęczmienną gotujemy w wodzie z oliwą z oliwek, solą i pieprzem przez ok. 30 minut. Nastepnie dodajemy mleko i śmietanę i zostawiamy na mniejszym ogniu przez ok. 15 minut. Podajemy na obiad lub śniadanie - zupa jest pożywna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 13.11.2010 09:12
świetne
koteczek22 18.10.2010 11:01
zdrowa zupka
justyna111 29.09.2010 17:25
fajna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat