ZUPA Z KASZĄ I INDYKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    1 woreczek
  • marchew

    2 szt
  • Pomidory krojone z puszki

  • koperek

  • skrzydełka z indyka

    2 szt
  • fasolka szaragowa

  • listki laurowe Prymat

  • ziele angielskie całe

  • kostka rosołowa

    2 szt
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skrzydełka zalać zimną wodą i gotować ok 20 minut. Zebrać szumowine dodać listek laurowy oraz ziele angielskie. Marchewkę oraz fasolę pokroić w kostkę. Pomidory z puszki zmiksować blenderem dodać do zupy. Dodać równiez kostkę rosolową. Pod koniec gotowania dodać kaszę oraz koper. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat