Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z KASZĄ I INDYKIEM

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 woreczek
marchew 2 szt
pomidory krojone z puszki
koperek
skrzydełka z indyka 2 szt
fasolka szaragowa
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
kostka rosołowa 2 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z KASZĄ I INDYKIEM

Skrzydełka zalać zimną wodą i gotować ok 20 minut. Zebrać szumowine dodać listek laurowy oraz ziele angielskie. Marchewkę oraz fasolę pokroić w kostkę. Pomidory z puszki zmiksować blenderem dodać do zupy. Dodać równiez kostkę rosolową. Pod koniec gotowania dodać kaszę oraz koper. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak