Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty i groszku

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Trochę nam tego i owego w lodówce pozostało. A, że na maksa wykorzystujemy produkty, więc wszystko było jasne. Młoda kapusta i groszek to idealne połączenie.

Składniki:

Składniki:

młoda kapusta 0.5 główki
groszek mrożony 1 szklanka
marchewki 2 sztuki
jabłko 1 sztuka
bulion warzywny 1.2 litra
parmezan starty 0.5 szklanki
ziemniaki pieczone 250 gramów
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty i groszku

Pokrojone w plasterki marchewki i pokrojone w słupki jabłko gotujemy w bulionie warzywnym do miękkości.
Kapustę szatkujemy i razem z groszkiem dodajemy do wywaru. Po chwili wrzucamy starty parmezan, co jakiś czas mieszamy.
Po 5 minutach dodajemy pokrojone na duże kawałki, pieczone ziemniaki.
Gotujemy do miękkości kapusty.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak