Zupa z kapusty i groszku

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Trochę nam tego i owego w lodówce pozostało. A, że na maksa wykorzystujemy produkty, więc wszystko było jasne. Młoda kapusta i groszek to idealne połączenie.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • młoda kapusta

    0.5 główki
  • groszek mrożony

    1 szklanka
  • marchewki

    2 sztuki
  • jabłko

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    1.2 litra
  • parmezan starty

    0.5 szklanki
  • ziemniaki pieczone

    250 gramów
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone w plasterki marchewki i pokrojone w słupki jabłko gotujemy w bulionie warzywnym do miękkości.
Kapustę szatkujemy i razem z groszkiem dodajemy do wywaru. Po chwili wrzucamy starty parmezan, co jakiś czas mieszamy.
Po 5 minutach dodajemy pokrojone na duże kawałki, pieczone ziemniaki.
Gotujemy do miękkości kapusty.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat