Zupa z kalarepki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda zimna

    1,5 litra,
  • udko z kurczaka

    1 szt,
  • indycza szyjka

    1 szt,
  • marchew

    1 szt,
  • seler korzeniowy

    kawałek
  • pietruszka

    1 szt,
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku,
  • kalarepka młoda

    3 głąby.(bez liści)
  • ziemniaki młode

    500 g,
  • masło klarowane

    2 - 3 łyżki,
  • śmietana 30%

    150 ml,
  • koper świeży

    1/2 pęczka,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować rosół z mięsa, jarzyn i wody , dodając przyprawy.
Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W rondelku rozpuścić masło włożyć startą kalarepę i podsmażać około 15 -20 minut.
Podsmażoną kalarepę dodać do ugotowanego bulionu miesno - warzywnego, dodać obrane opłukane ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować do miękkości ziemniaków.
Zupę doprawić do smaku, solą , pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.
Gotową zupę zabielić śmietaną wcześniej zahartowaną.

Przed podaniem posypać zielonym koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 03.07.2017 10:10
Dziękuję;)
gusia1000 29.06.2017 22:48
Pyszna zupa.
katarzynka455 28.06.2017 20:03
fajna zupka:)
Bernadeta1 28.06.2017 16:58
smaczna zupka
gosia56 28.06.2017 15:42
Pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat