Zupa z kalarepki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda zimna

    1,5 litra,
  • udko z kurczaka

    1 szt,
  • indycza szyjka

    1 szt,
  • marchew

    1 szt,
  • seler korzeniowy

    kawałek
  • pietruszka

    1 szt,
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku,
  • kalarepka młoda

    3 głąby.(bez liści)
  • ziemniaki młode

    500 g,
  • masło klarowane

    2 - 3 łyżki,
  • śmietana 30%

    150 ml,
  • koper świeży

    1/2 pęczka,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować rosół z mięsa, jarzyn i wody , dodając przyprawy.
Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
W rondelku rozpuścić masło włożyć startą kalarepę i podsmażać około 15 -20 minut.
Podsmażoną kalarepę dodać do ugotowanego bulionu miesno - warzywnego, dodać obrane opłukane ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować do miękkości ziemniaków.
Zupę doprawić do smaku, solą , pieprzem oraz przyprawą uniwersalną.
Gotową zupę zabielić śmietaną wcześniej zahartowaną.

Przed podaniem posypać zielonym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 03.07.2017 10:10
Dziękuję;)
gusia1000 29.06.2017 22:48
Pyszna zupa.
katarzynka455 28.06.2017 20:03
fajna zupka:)
Bernadeta1 28.06.2017 16:58
smaczna zupka
gosia56 28.06.2017 15:42
Pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat