Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

zupa z kabaczków

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek
100 g
cebula
20 g
tłuszcz
10 g
mąka
2 g
śmietana
50 g
koperek
5 g
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
papryka mielona
Sklep Prymat
grzanki
80 g
koper
5 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kabaczków

Kabaczka oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Pod koniec duszenia oprószyć mąką. Do cebuli dodać paprykę, kabaczek i część drobno pokrojonego koperku, dusić pod przykryciem. Dodać sól, zalać wodą i gotować na słabym ogniu. Gdy warzywa są już miękkie, dodać śmietanę rozmieszaną z mąką, zagotować, doprawić do smaku i posypać pozostałym koprem. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak