zupa z kabaczków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    100 g
  • cebula

    20 g
  • tłuszcz

    10 g
  • mąka

    2 g
  • śmietana

    50 g
  • koperek

    5 g
  • sól

  • papryka mielona

  • grzanki

    80 g
  • koper

    5 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kabaczka oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno pokroić i udusić na tłuszczu. Pod koniec duszenia oprószyć mąką. Do cebuli dodać paprykę, kabaczek i część drobno pokrojonego koperku, dusić pod przykryciem. Dodać sól, zalać wodą i gotować na słabym ogniu. Gdy warzywa są już miękkie, dodać śmietanę rozmieszaną z mąką, zagotować, doprawić do smaku i posypać pozostałym koprem. Podawać z grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat