Zupa z jarmużem, ciecierzycą,dynią i marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    200 g
  • pół paczki jarmużu-usuń stwardniałe części

  • pulpa pomidorowa

    1 puszka
  • mleko kokosowe

    pół puszki
  • cebula czerwona

    1
  • marchewka

    3
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • bazylia świeża

    listki
  • imbir starty

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • nasiona kopru włoskiego

    1 mała łyżeczka
  • olej kokosowy do smażenia

  • szczypta gałki muszkatołowej

  • sok z połowy cytryny

  • sól himalajska do smaku

  • ugotowana komosa ryżowa lub ryż czarny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię pokrój w kostkę, pokrop oliwą z oliwek i lekko posól, upiecz w 180 stopniach, około 15 minut.
Do szerokiego garnka dodaj 2 łyżki oleju kokosowego.
Najpierw wrzuć pokrojoną w pióra cebulę, a następnie przyprawy .
Smaż około 3 minut.
Po tym czasie dodaj pomidory, dosmacz solą. Dodaj czosnek , starty imbir i gotuj pod przykryciem około 10 minut
Wrzuć następnie cieciorkę, marchewkę oraz jarmuż.
Wlejmleko kokosowe.
Gotuj około 10 minut, następnie dodaj soku z cytryny.
Pod koniec gotowania dodaj dynię i komose ryżówą.
Serwuj z listami bazylii.
Smacznego!



Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
joannaa24 14.01.2016 18:51
Bardzo fajna zupa
Monika-twin 14.01.2016 17:04
Fajny przepis.
dollce 14.01.2016 14:55
świetny przepis
anka1988 14.01.2016 14:27
super pożywana zupka!
Ola1984 14.01.2016 13:51
Pyszne połączenie smaków.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat