Zupa z grzybów leśnych i łososia norweskiego aromatyzowana oliwą truflową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    50 g
  • seler

    50 g
  • seler naciowy

    50 g
  • białe wino

    100 ml
  • sok z cytryny

    1 szt
  • borowiki

    150 g
  • kurki

    50 g
  • śmietana 36%

    100 ml
  • Zasmażka:

    3 łyżki
  • koperek

    1 pęczek
  • sól

    1 szczypta
  • świeżo mielony czarny pieprz Prymat

    1 szczypta
  • filet z łososia

    200 g
  • rosół z kurczaka

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do gorącego bulionu dodać drobno pokrojone jarzyny. Ugotowane prawdziwki pokroić w kostkę, a następnie wraz z kurkami obsmażyć na patelni. Zrumienione grzyby dodać do rosołu i gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Dodać białe wino, odrobinę soku z cytryny, sól, pieprz i śmietanę, a następnie lekko zagęścić zupę zasmażką.
Oczyszczony filet z łososia pokroić w kostkę i obsmażyć małymi partiami na dobrze rozgrzanej patelni. Usmażoną rybę wrzucić do zupy, dodać posiekany koperek i oliwę truflową, a następnie gotować jeszcze przez chwilę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 13.12.2011 07:38
wspaniałe robiłam mniam
agnieszka214 13.12.2011 07:38
wspaniałe robiłam mniam
Jaheira11 24.11.2011 22:18
każdy ze składników ma swój oryginalny smak więc połączenie ich wszystkich jest odważne i bardzo ciekawe
Magdalena80 23.11.2011 23:30
ale apetyczne
agnieszka214 17.09.2011 18:02
mniam
marcia71 06.08.2011 19:26
pycha
jasiek 21.07.2011 19:40
świetna zupka:)
kotlet 23.03.2011 23:57
pycha
kotlet 23.03.2011 23:57
pycha
jasiek 14.03.2011 23:43
ciekawe połącznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat