Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
marchew
50 g -
seler
50 g -
seler naciowy
50 g -
białe wino
100 ml -
sok z cytryny
1 szt -
borowiki
150 g -
kurki
50 g -
śmietana 36%
100 ml -
Zasmażka:
3 łyżki -
koperek
1 pęczek -
sól
1 szczypta -
Pieprz czarny Prymat w młynku
1 szczypta -
filet z łososia
200 g -
rosół z kurczaka
500 ml
Przepis i sposób przygotowania Zupa z grzybów leśnych i łososia norweskiego aromatyzowana oliwą truflową
Oczyszczony filet z łososia pokroić w kostkę i obsmażyć małymi partiami na dobrze rozgrzanej patelni. Usmażoną rybę wrzucić do zupy, dodać posiekany koperek i oliwę truflową, a następnie gotować jeszcze przez chwilę.
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)