Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z grzybkami suszonymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 12 szt
wywar drobiowo-wołowy 2 litry
ziemniak 5 szt
majeranek 1 łyżeczka
natka pietruszki
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z grzybkami suszonymi

Grzyby namaczamy w wodzie, nie wylewamy jej.
Wlewamy ją do wywaru drobiowo-warzywnego. Gotujemy wywar z pokrojonymi i obranymi ziemniakami i grzybkami suszonymi.

Dodajemy liść laurowy, majeranek, sól i pieprz i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Gotujemy do momentu jak ziemniaki i grzybki będą miękkie.

Wlewamy na talerze i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 03.10.2014 13:46
lubie taka zupke
Rafał10 25.01.2014 09:50
lubię takie zupki!
Aannkaa82 24.01.2014 21:43
Chyba wkradł sie błąd w składnikach jest wywar drobiowo - wołowy a w opisie drobiowo -warzywny :) może jeszcze możesz edytować :) a zupka dla mnie super, wolę taką z dodatkiem ziemniaków niż z makaronem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak