Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z gruszek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 6 szt
cukier do smaku
śmietana 30% 2 łyżki
Goździki całe Prymat 7 szt
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z gruszek

Gruszki najlepiej bardzo miękkie obieramy ze skórki i usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na mniejsze kawałki.Zalewamy wodą tyle aby wody było na 2 cm ponad gruszki. Dodajemy goździki i cukier, gotujemy około 20 min. Następnie miksujemy wyjmując wpierw goździki, dodajemy masło,śmietanę, ewentualnie dosładzamy.Podajemy z gotowanymi ziemniakami. Bryję możemy ugotować również z kompotu lub suszonych gruszek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.03.2014 12:27
bardzo fajny pomysł
Anna169Hosz 10.01.2014 22:05
Nie znałam takiej zupy, też mnie intrygują te ziemniaki, ja bym pewnie się zdecydowała na lane ciasto :)
olkaaa 05.12.2013 09:51
ciekawa propozycja
kuklik 05.11.2013 06:53
na życzenie zmieniam bryję na zupę. Bryja z gruszek to ulubiona zupa mojej teściowej ponoć bardzo często gotowana w jej dzieciństwie.
Christopher 04.11.2013 23:38
Odważne zestawienie z ziemniakami. Interesuje mnie pochodzenie przepisu. Proszę,zmień nazwę ,bo potrawa może fajnie smakować,ale nazwa nie kojarzy się pozytywnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak