ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z KALAFIOREM I MARCHEWKĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości wieprzowe

    1/2 kg.
  • włoszczyzna

    30 dag.
  • fasolka szparagowa zielona

    40 dag.
  • śmietana

    1/2 szkl.
  • mleko

    1/2 szkl.
  • kalafior

    1/2 sztuki
  • Ziele angielskie mielone Prymat

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
  • mąka

    3 dag.
  • ziemniaki

    1/3 kg.
  • cukier

    - do smaku
  • bulion

    1 kostka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kości i włoszczyzny ugotować wywar.
Fasolę obrać z włókien, umyć pod bieżącą wodą, pokroić w kawałki a następnie ugotować w osolonej wodzie.
Wywar przecedzić, marchewkę, selera pokroić w kostkę i dodać ponownie do wywaru.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na kawałki i dorzucić do wywaru.
Kalafior wyczyścić, pokroić na małe kawałeczki, dodać do gotującej się zupy.
Fasolę odcedzić i ją również wrzucić do wywaru.
Gotować, w międzyczasie zupę doprawić pieprzem, zielem angielskim, cukrem, liściem laurowym, kostką rosołową.
Pod koniec gotowania doprawić mąką wymieszaną z mlekiem i zaprawić śmietaną. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 15.11.2011 23:53
super
Magdalena80 22.08.2011 23:28
pyszności
MAR3STA 06.04.2011 23:48
pięknie podana zupka;)
ronald88 06.04.2011 14:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat