Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z KALAFIOREM I MARCHEWKĄ

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe 1/2 kg.
włoszczyzna 30 dag.
fasolka szparagowa zielona 40 dag.
śmietana 1/2 szkl.
mleko 1/2 szkl.
kalafior 1/2 sztuki
Ziele angielskie mielone Prymat - do smaku
sól - do smaku
mąka 3 dag.
ziemniaki 1/3 kg.
cukier - do smaku
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z FASOLKI SZPARAGOWEJ Z KALAFIOREM I MARCHEWKĄ

Z kości i włoszczyzny ugotować wywar.
Fasolę obrać z włókien, umyć pod bieżącą wodą, pokroić w kawałki a następnie ugotować w osolonej wodzie.
Wywar przecedzić, marchewkę, selera pokroić w kostkę i dodać ponownie do wywaru.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na kawałki i dorzucić do wywaru.
Kalafior wyczyścić, pokroić na małe kawałeczki, dodać do gotującej się zupy.
Fasolę odcedzić i ją również wrzucić do wywaru.
Gotować, w międzyczasie zupę doprawić pieprzem, zielem angielskim, cukrem, liściem laurowym, kostką rosołową.
Pod koniec gotowania doprawić mąką wymieszaną z mlekiem i zaprawić śmietaną. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 15.11.2011 23:53
super
Magdalena80 22.08.2011 23:28
pyszności
MAR3STA 06.04.2011 23:48
pięknie podana zupka;)
ronald88 06.04.2011 14:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak