Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolą konserwową na boczku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 4 plastry
bulion wołowy 1
ziemniaki 3
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
cebula 1/2
ząbki czosnku 3
natka pietruszki 1 łyżeczka
sól
marchew 1
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolą konserwową na boczku

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić w kostkę i smażyć na patelni. Wytopiony tłuszcz można wylać. Dodać pół cebuli pokrojonej w kostkę i smazyć do zarumienienia z boczkiem.
Krok 1 - Zupa z fasolą konserwową na boczku foto
2
Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić.
Krok 2 - Zupa z fasolą konserwową na boczku foto
3
W garnku zagotować ok. 2 l wody. Dodać kostkę wołową, ziele angielskie, liść laurowy i boczek z cebulą, gotować ok. 15 min. Następnie dodać marchew, ziemniaki, drugą połowę cebuli (opalonej na gazie), oprószyć pieprzem, majerankiem, lubczykiem i natką pietruszki. Gotować ok. 20 min. Na koniec dodać osączoną z zalewy fasolę i gotować ok 5-10 min.
Krok 3 - Zupa z fasolą konserwową na boczku foto
4
Podawać :)
Krok 4 - Zupa z fasolą konserwową na boczku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agus198900 08.07.2013 11:05
uwielbiam zupy;)
Megg 21.06.2013 19:56
super smaczna zupka
Mira85 21.06.2013 17:57
zaciekaiła mnie ta fasola z puszki,zupa wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak