Zupa z dynii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    0,5 kg
  • cebula

    1 szt
  • boczek

    15 dag
  • sól

    do smaku
  • papryka mielona

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą- tak aby było jej o ok. 4 cm powyżej. Gotujemy na małym ogniu do miękkości- 30 minut. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć nie dodając tłuszczu- wytopi się smalec z boczku. Podsmażone dodać do dynii i zmiksować na krem. Doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 20.08.2014 20:04
zupa na czasie
Jadwiga/Jaga85 03.10.2013 22:23
Dyniowa palce lizać!
dwa pokoje z kuchnią 03.10.2013 21:47
bardzo dobra
ssylwiaa 03.10.2013 21:08
zawsze chciałam spróbować, ale nie mogłam się zebrać do zrobienia ;)
IwonaDD 03.10.2013 17:20
dziś też robiłam :) pychota!
AZgotuj 03.10.2013 17:14
lubię takie kremy:)
noninka77 03.10.2013 17:06
prosty przysmak:)
Magda24 03.10.2013 17:03
boczek na pewno dodaje zupie pysznego smaku - smaczna zupka
Konczi 03.10.2013 16:53
prosty i smaczny kremik
sylwia_mc 03.10.2013 16:50
pyszna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat