Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z dyni z nutką waniliową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1 kg.
oliwa 2 łyżki
laska wanilii
sól
grzanki
szalotka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z dyni z nutką waniliową

cebulę i dynię obrać oraz usunąć pestki z dyni,cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie z oliwek,dodać pokrojoną dynię,doprawić solą do smaku i dusić przez ok.15min.Wlać bulion tyle aby dynia była zakryta,przykryć i zagotować,po 15min.dodać pustą laskę wanilii wraz z ziarenkami,doprawić do smaku pieprzem i solą jeśli trzeba,wymieszać i usunąć laskę a zupę zmiksować na krem,podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.10.2013 10:14
bardzo smaczna
Monika-twin 07.07.2013 18:30
waniliowej wersji nie jadłam, fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak