Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni z grzaneczkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion 1,5 litra
miąższ z dyni 1 kg
cebula 1 średnia sztuka
olej 3 łyżki
śmietana kwaśna 1 szklanka
sól do smaku
chleb 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni z grzaneczkami

Kroki postępowania

1
W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy do niego troszkę mielonego imbiru i chilli. Wg upodobań, w zależności od tego czy lubimy ostre, czy łagodne zupy. Następnie dodajemy drobniutko pokrojoną cebulę i odrobinę soli. Całość podduszamy tak, żeby cebula była miękka, ale nie zrumieniona.
Krok 1 - Zupa z dyni z grzaneczkami foto
2
Dodajemy miąższ z dyni i bulion( ja dodałam drobiowo- wołowy) i całość gotujemy do momentu, gdy dynia będzie miękka. Dodajemy do zupy śmietanę i miksujemy wszystko przy użyciu blendera. Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Zupa z dyni z grzaneczkami foto
3
Podajemy z grzankami przygotowanymi z pokrojonego w kostkę chleba, zrumienionego na patelni.
Krok 3 - Zupa z dyni z grzaneczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 08.08.2014 15:17
lubie dyniowa
IKrakowianka 22.10.2013 19:16
świetna ta zupa
aginaa 14.10.2013 15:06
bardzo apetyczna
Wafelek2601 14.10.2013 10:55
Taką zupkę lubię, sezon w pełni, więc też ugotuję
olkaaa 12.10.2013 09:55
ciekawa propozycja
Katarzyna/kate1980 01.10.2013 16:42
uwielbiam takie jesienne zupki
Joannasz3190 01.10.2013 10:59
Taką lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak